Gündem

Akıllı Saat Teknolojisi Nasıldır?

Akıllı saat modelleri, giyilebilir teknolojideki son trend olarak karşımıza çıkmaktadır. Piyasada kalp atış hızınızı kontrol etmek ve kondisyonunuzu izlemek için kullanılabilecek akıllı saatler bulabilirsiniz. Ancak aynı zamanda onları birçok farklı amaç için kullanışlı kılan birçok başka özelliğe de sahiptirler.

Akıllı saatler bir süredir piyasada yer alıyor ve ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde farklı şekil ve boyutlarda tasarlanıyorlar. Bileğinize sığacak kadar küçük olmakla birlikte; bu cihazlar işlevsel yapısıyla da dikkatleri üzerine çekmektedir. Yine akıllı saat modelleri; bir şeye ihtiyacınız olduğunda telefonunuzu çıkarmanıza gerek kalmadan ihtiyacınız olan tüm bilgileri gösterecek kadar büyüktürler.

Günümüz itibariyle akıllı saat teknolojisi gündeme gediğini zaman karşımıza son derece işlevsel tasarımlar çıkar. Mesela; yağmur yağıyorsa evden çıkmanın bir anlamı olmadığı için, kullanıcıların yağmura çıkmadan önce hava tahminini kontrol etmelerine olanak tanıyan akıllı saatler de mevcuttur. Burada bir karar verecekseniz mutlaka öncesinde detaylı bir araştırma sürecini yakından takip etmeniz gerekir.

Giyilebilir Teknoloji Nedir?

Giyilebilir teknoloji, vücudunuza takabileceğiniz geniş bir cihaz ve alet kategorisidir. “Giyilebilir” olarak da bilinen bu cihazlar, basit fitness takipçilerinden tam akıllı telefon işlevselliğine sahip akıllı saatlere ve aradaki her şeye kadar değişebilir. Giyilebilir teknoloji, hızla tüketici elektroniğinde en hızlı büyüyen kategorilerden biri haline geliyor. Ayrıca sadece sağlık ve fitness takibinin ötesinde birçok farklı uygulamaya sahiptir.

Giyilebilir teknoloji söz konusu olduğu zaman akıllı saatler akla ilk gelen seçeneklerdendir. Bu tarz ürünler, akıllı telefonların rahatlığını geleneksel saatlerin görünümüyle birleştirir. Ancak telefonunuzdan bildirimler, GPS konum takibi ve daha fazlası gibi özellikler ekler. Hatta bazıları yerleşik hücresel radyolarla tasarlanırlar. Böylece doğrudan bileğinizden arama yapabilirsiniz!

Bluetooth Kulaklık Modelleri Nasıldır?

Yüksek kaliteli bir Bluetooth kulaklık, dahili bir mikrofonun yanı sıra gürültü önleme özelliklerine sahip olmalıdır, böylece telefonu ağzınıza götürmek zorunda kalmadan konuşabilirsiniz. Bazı kulaklıklar, her zaman tam olarak nerede olduğunuzu bilmenizi sağlayan GPS izleme gibi ekstra özelliklerle birlikte tasarlanırlar. Özelikle yeni nesil Bluetooth kulaklık modelleri tam da istediğiniz özelliklere sahip olan tasarımlardan oluşurlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir