Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kayseri’ye 54 milyarlık müjde

Devletin zirvesinin katılımlarıyla, Kayseri’nin 6 bin yıllık tarihinin en büyük yatırımının açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maşallah, Kayseri’yi özlemişiz, gördüğüm kadarıyla Kayseri de bizi özlemiş. Kayseri’ye bugün yaklaşık 54 milyar TL’lik müjde ile geldik” dedi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de katıldığı Toplu Açılış Töreni’nde aralarında Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerine ait 3 milyar 788 milyon TL maliyetli 111 yatırımının da bulunduğu toplam 54 milyar TL’lik yatırımların açılışını gerçekleştirerek, Kayseri Yüksek Hızlı Tren projesinin temelini attı.

Toplu Açılış Töreni öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Femaş Metal Sanayi İşçileriyle Buluşma Programı’na katıldı.

“KAYSERİ ÖZELLİKLE SANAYİDE YÜZ AKIMIZ”

Başkan Büyükkılıç ve devletin zirvesinin de katıldığı törende işçilere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kayseri özellikle sanayide yüz akımız, iftihar kaynağımız olan şehirlerin başında geliyor. Yatırımların Kayseri’mize hayırlı olmasını diliyorum. Afrika’dan Asya’ya, Latin Amerika’dan Uzak Doğu’ya kadar dünyanın pek çok ülkesinde insanlar, Kayseri’nin ürettiği ürünleri kullanıyor. Bu eserleri şehrimize kazandıran kurumlarımız ile İşçisinden mühendisine herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Ferre markasının ankastre üretim tesisinin açılışı kurdele kesimi ile yapıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, FABRİKA ZİYARETİNİN ARDINDAN MEYDAN’DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Fabrika ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törende aralarında sadece Büyükşehir Belediyesi’ne ait 3 milyar 788 milyon TL maliyetli 111 yatırımın da bulunduğu toplam 54 milyar TL’lik mahalli idare, kamu kurumları ve özel sektöre ait 477 yatırımın açılışını yaptı. Erdoğan ayrıca Kayseri Yüksek Hızlı Tren projesinin temelini de attı.

DEVLETİN ZİRVESİ KAYSERİ’DE

Kayserililerin yoğun katılım gösterdiği Kayseri Cumhuriyet Meydanı’ndaki Toplu Açılış Töreni’ne Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şükrü Karatepe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Eğitim eski Bakanı ve TBMM AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, milletvekilleri, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, AK Parti ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“SİZLERE ERCİYES’İMİZİN ETEĞİNDEN SELAMLARIMIZI SUNUYORUZ”

6 bin yıllık tarihe sahip kadim şehir Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda Toplu Açılış Töreni’nin açılış konuşmasını Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptı. Konuşmasına, ‘Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlarken, Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘hoş geldiniz’ derken, Erciyes’imizin eteğinden selamlarımızı sunuyoruz. Değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan, 6 bin yıllık ticari geçmişi olan Kayseri’mizden selamlıyoruz’ diyerek başlayan Başkan Büyükkılıç, “Endüstrinin merkezi olan, 3 organize sanayisi, 1 serbest bölgesi ile Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemizin yatırımcısına tavsiye ettiği gibi istihdamı, ihracatı, yatırımı önemseyen, ülkesine katma değer sağlayan anlayış içerisinde Cumhurbaşkanımızın ve ülkemizin yanında yer alan Kayseri’miz adına sizleri selamlıyorum. Niagara Şelaleri’nin bir başka versiyonu olan Kapuzbaşı Şelaleri ile içerisinde 301 tane kuş çeşidini barındıran Sultan Sazlığımızla, Akkışla’mız, Bünyan’ımız, Develi’miz, Felahiye’miz, Hacılar’ımız, İncesu’muz, Kocasinan’ımız, Melikgazi’miz, Özvatan’ımız, Pınarbaşı’mız, Sarız’ımız, Sarıoğlan’ımız, Talas’ımız, Tomarza’mız, Yahyalı’mız, Yeşilhisar’ımızla el ele, gönül gönüle 16 ilçemizle Sayın Cumhurbaşkanımızı ve heyetini selamlıyoruz. Kayseri’mizin birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın sembolü olduğunu buradan haykırmak istiyoruz” diye konuştu.

“KAYSERİ, SAYIN CUMHURBAŞKANINA SEVDALIDIR”

Merkezi ve taşrası ile kültür varlıkları ve yatırımlarıyla Kayseri’nin bu ülkenin olmazsa olmazı olduğunun altını çizen Başkan Büyükkılıç, “Kayseri, ay yıldızlı Türk bayrağına, vatanına, milletine, devletine bağlı, ülkesine ve Sayın Cumhurbaşkanına sevdalıdır. Kayseri, Sayın Cumhurbaşkanımızın da Kayseri’ye sevdalı olduğu bir bütünlük arz eden anlayış içerisindeki bir şehir olmanın onurunu ve gururunu taşımaktadır. Sizlere minnet duyuyoruz, iyi ki varsınız. Sizlere ve hizmete sevdalıyız” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Gönüllerde taht kurma gayesi ve Kayserililere layık olma anlayışı ile çalıştıklarını belirten Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mimar Sinan’ımızın, Selçuklu hükümdarlarından II. Kılıçarslan’ın kızı Gevher Nesibe’mizin, Hunat Hatun’un, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin hocası Seyyid Burhaneddin hazretlerinin, Aşık Seyrani’nin ve Dadaloğlu’nun ismi anılmadan geçilemez. Kayseri denilince makarr-ı ulema, makarr-ı evliya diye bilinen alimler ve veliler şehri göz ardı edilemez. Kayseri denilince, 5 üniversitesi ile eğitimin merkezinden bahsediyoruz. Aşıyı bularak pandemi döneminde üzerine düşeni en fazlasıyla yapan araştırma üniversitesi olan Kayseri’den bahsediyoruz. Kayseri denilince, 180’den fazla ülkeye ihracat yapan, geçen sene 3 milyar 600 milyon dolar ile ihracata ulaşan, hedefinde 4 milyar dolara ulaşacak yatırımdan yatırıma, ihracattan ihracata koşan şehir akla gelir. Millet Bahçesiyle, havaalanı terminal yatırımı ile hızlı tren ile tramvay hatlarıyla el ele gönül gönüle vererek, bu şehri daha mamur, daha yaşanılabilir, daha çevreci bir anlayış ile turizm, kültürel odaklı sosyal tesisleriyle, genç ve üniversite dostu bir şehir olarak Cumhurbaşkanımızdan ödül alan bir başkan olarak 16 belediye başkanımızı yanıma alarak bağrıma basıyor, onların şahsında her birinizi ayrı ayrı selamlıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve kıymetli bakanlarımıza, milletvekillerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Başkan Büyükkılıç, Eren Abluka-22 operasyonunda şehit olan Kayserili Uzm. J. VII. Kad. Çvş. Mustafa Bozkurt’u, Konya’da şehit edilen Kayserili Dr. Ekrem Karakaya’yı ve Yedi Güzel Adam’ın son temsilcisi usta yazar Rasim Özdenören’i rahmetle anarak, tüm Türkiye’ye bir kez daha baş sağlığı diledi.

“KAYSERİ, TARİHİ BİR GÜN YAŞIYOR”

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki de Kayseri’nin tarihi bir gün yaşadığını belirterek, “Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir yerel yönetimin yapamadığı Erciyes Kayak Merkezi’ni yaptık. Raylı sistemler yaptık, stadyumlar yaptık, Yamula Barajı’nı yaptık, serbest bölge yaptık. Allah’a hamdolsun şehrin her bir tarafında emeğimiz var, alın terimiz var, gözyaşımız var. Bütün bu projelerin arkasında olan insan bugün burada tarihi bir günde sizlerin huzurunda inşallah Kayseri tarihinde en büyük yatırımlarına ve temel atmasına imza atacak. O isim Recep Tayyip Erdoğan’dır. O Kayseri’yi seviyor, siz de onu seviyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise Kayseri’yi birçok alanda bir adım daha ileriye taşıyacak olan önemli projelerin toplu açılış töreninde hemşehrileri ile birlikte bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Açılışı yapılacak olan tesis ve yatırımların ülkemize, asil milletimize ve Kayseri’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Toplu Açılış Töreni’nde Kayserililere hitaplarını gerçekleştirmek üzere sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Kayserilileri selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sevgili Kayserililer, değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla, hasretler, muhabbetle selamlıyorum. Gadasını aldıklarım, nasılsınız? Maşallah, Kayseri’yi özlemişiz, gördüğüm kadarıyla Kayseri de bizi özlemiş” diyerek sözlerine başladı.

“KAYSERİ SAĞ OLSUN, BUGÜNE KADAR BİZE HEP AÇIK ARA DESTEK VERMİŞTİR”

Kayseri’ye bugün yaklaşık 54 milyar TL’lik müjde ile geldiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kayseri’ye gelirken eli boş gelmek olmaz. Bugün hem yapımı tamamlanan çeşitli bakanlıklarımıza, belediyemize ve özel sektörümüze ait eserlerin açılışını yapıyoruz hem de yeni yatırımların temelini atacağız. Açılışını yapacağımız eserlerin güncel yatırım tutarları 30 milyar TL’ye yakın, temelini atacağımız yatırımların toplam tutarı da 24 milyar TL’yi buluyor. Kayseri’ye bugün yaklaşık 54 milyar TL’lik müjde ile geldik. Giderken de sucuğumuzu, pastırmamızı, çemenimizi, mantımızı, sarmamızı, katmerimizi, gilaburumuzu eksik etmezsiniz herhalde. Kayseri’nin sanayisi, ticareti, tarımı ve Erciyes’i gibi, değerlerini mutfağı ile taçlandırarak kendisine yeni kazanç kapılarını açacağından şüphe duymuyorum. Kayseri sağ olsun, bugüne kadar bize hep açık ara destek vermiştir. Biz de Kayseri’ye şükran borcumuzu, yaptığımız eserlerle, getirdiğimiz hizmetlerle ödemeye çalışıyoruz. Mesela şehrin gelişimine katkı yapacağını gördüğüm için 23 milyon metrekarelik tapusunu, Yamula Barajı’nın, raylı sistemlerin işletmesini hiç tereddüt etmeden şehrimizin yönetimine devretmiştik. Kayseri’ye söz verip de yerine getirmediğimiz hiçbir iş yoktur. Eksikleri de bugünkü açılış ve temel atma törenleri ile tamamlıyoruz.”

ERDOĞAN, YÜZLERCE HİZMET, ESER VE YATIRIMLARI TEK TEK SIRALADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bin 200 fabrikalık kapasiteye sahip yeni organize sanayi bölgelerimizin müjdelerini sizlerle paylaşıyoruz. Rabbim ömür verirse bu fabrikaların tamamınınım da inşa edilip, harıl harıl çalıştığını hep birlikte göreceğiz. Ayrıca sağlıkta yatırımlar devam ediyor. Develi’deki hastanemize geçtiğimiz haftalarda menfur saldırıda hayatını kaybeden görev şehidimiz Dr. Ekrem Karakaya’nın ismini verdik” diyerek Kayseri’ye kazandırılan yüzlerce hizmet, eser ve yatırımları tek tek sıraladı.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZI VE EKİBİNİ TEBRİK EDİYORUM”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ve ekibini tebrik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün karşımda muhteşem katılımı görünce sizlerle ne kadar övünsem azdır. Rabbime hamd ediyorum, bana sizler gibi bir millete hizmet etme şerefini lütfettiği için hamd olsun. Şimdi belediyelerimizin açılışlarına geliyorum. Kayseri Büyükşehir Belediyemiz, biyogaz tesisinden, toplu konuta, yol ve bulvar yapımından alt, üst geçişlere, ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarından Millet Bahçeleri’ne, spor tesislerinden sosyal hizmet birimlerine kadar onlarca eseri sizlere kazandırdı. Toplam yatırım tutarı 3 milyar 788 milyon TL’yi geçen bu yatırımların Kayseri’mize hayırlı olmasını diliyor, Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Belediyelerimizi her alanda destekliyor, yaptıkları eserlerle ve verdikleri hizmetlerle gurur duyuyoruz. İlçe belediyelerimizin yatırımlarının da hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen başkanlarımızı ve herkesi tebrik ediyorum.”

Kayseri’ye övgüler yağdıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kayseri üretimin ve emeğin orta Anadolu’dan parlayıp, tüm ülkeyi kendine hayran bırakan bir yıldızıdır. Bugün çeşitli organize sanayi bölgelerimizden tamamlanan özel sektör yatırımlarının da açılışını yapıyoruz. Tüm iş adamlarımızı tebrik ediyorum. 30 milyarlık yatırımla 477 projenin resmi açılışını yaparak sizlerin hizmetine sunmuş oluyoruz” dedi.

“KAYSERİ-ANKARA ARASI HIZLI TRENLE 2 SAATLİK MESAFEYE DÜŞECEK”

Erdoğan, Kayseri’ye hızlı tren müjdesi vererek, “Ülkemizi tarihinde ilk defa yüksek hızlı tren konforuyla biz tanıştırdık. Kayseri’nin de bu konforlu demiryolu seyahatinden faydalanmasını istedik. Bunun için Ankara, Sivas Yüksek Hızlı Demiryolu Hattı’na Yerköy üzerinden bir bağlantı projesi hazırlayarak Kayseri’mizi bu ağa dâhil etme kararı aldık. Yerköy-Kayseri hattı 142 kilometre uzunluğa sahiptir. Proje tamamlandığında Kayseri-Ankara arası trenle 2 saatlik mesafeye düşecek” şeklinde konuştu.

CANLI BAĞLANTILARLA YENİ PROJELERİN TEMELİ ATILDI

Konuşmaların ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile bölgeden canlı bağlantı yapılarak, Ankara-Kayseri hızlı tren projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Bakan Karaismailoğlu, bu projeyi en kısa sürede bitirmek için canla başla çalışacaklarını ifade etti. Ayrıca İncesu ilçesinde OSB’de cam elyaf tesisinde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile canlı bağlantı yapılarak, Türkiye’de 100 bin ton kullanılan cam elyafı üretimini yapacak fabrika kurdele kesimi ile açıldı. Son olarak Kumsmall AVM’ye yapılan canlı bağlantı yoluyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve beraberindekilerle Avrupa’nın en büyük alış veriş merkezinin açılış töreni yapıldı.

Ardından Kayseri’deki tüm tesislerin açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devletin zirvesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda kurdele kesimi ile yapıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, günün anısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a el dokuması kilim hediye etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir