Gündem

Dokuz Eylül Shanghai’de zirveyi zorluyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Çin merkezli bağımsız araştırma kuruluşu ShanghaiRanking’inAcademicRanking of World Universities (ARWU) sıralamasında Turizm İşletmeciliği’nde dünyada 101-150 bandına ve Türkiye’de ilk sıraya, Hemşirelikte ise 201-300 sıralaması aralığına yerleşti.

İZMİR (İGFA) – Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), yükseköğretim kurumlarının akademik performanslarını objektif kriterlere göre sıralayan Shanghai Ranking’in Academic Ranking of World Universities (ARWU) sıralamasında büyük bir başarıya imza attı.

Akademik Konular Küresel Sıralaması (GRAS)-2022’de Türk üniversiteleri arasında ilk 4’e girmeyi başaran DEÜ; Konaklama ve Turizm İşletmeciliği’nde dünyada 101-150 bandına yerleşerek ülkemizdeki üniversiteler arasında ‘ilk sırada’ yer aldı. DEÜ ayrıca, hemşirelikte ise dünya üniversiteleri arasında 201-300 sıralaması aralığında kendine yer bularak uluslararasılaşma alanındaki çalışmalarını yeni başarılarla taçlandırdı.

Doğa bilimleri, mühendislik, yaşam bilimleri, tıp bilimleri ve sosyal bilimler genelinde 54 konunun değerlendirildiği; akademik başarılar, uluslararası işbirlikleri, araştırma kalitesi ve etkisi gibi kriterlerin göz önünde bulundurulduğu söz konusu listede birçok üniversiteyi geride bırakan DEÜ, küresel ölçekte varlığını güçlendirdiğini bir kez daha gösterdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Türk üniversiteleri arasında 4. sırada yer aldığı listeyi değerlendiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Uluslararası arenada elde ettiğimiz başarılar tesadüf değil. Araştırma-geliştirme alanında dünyada ses getiren bilimsel çalışmalarımızla, uluslararası düzeyde gerçekleştirdiğimiz kongrelerimizle, öğrenci ve akademisyenlerimizin gayretleriyle üniversitemizin ve ülkemizin yükseköğretim alanındaki itibarını olumlu yönde geliştiriyoruz” dedi.

2021-2022 Akademik Yılı itibariyle toplam 63 binden fazla öğrenci eğitim gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi’nde, 106 ülkeden gelen 2 bin 400’den fazla uluslararası öğrenci bulunuyor. Yine 2022 yılı itibariyle 3 bin 100’ün üzerinde akademik ve 5 bine yakınidari personel DEÜ’de görev yapıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir