Gündem

Karbon Uzun Yürüme Cihazı

UZUN YÜRÜME CİHAZI

Uzun Yürüme Cihazı Nedir?

Uzun Yürüme Cihazı, bacak kontrolü az olan ya da hiç olmayan hastalarda yürümeye ve ayakta durmaya yardımcı olur. Diz kontrolü olmayan hastalar ayakta durmakda güçlük çekerler. Diz eklemleri büküldüğü için düşerler ve adım atmak zorlanırlar.

•Uzun yürüme cihazı‘nın en temel özelliği dizi ekstansiyonda düz bir şekilde tutmasıdır. Çoğu hasta için ayak bileği nötral pozisyonda olması gerekir. Bazı hastalarda ise ayak bileği dorsifleksiyona hareketine izin verecek şekilde tasarlanması gerekir.

Uzun yürüme cihazları hastanın diz ve ayak bilek eklemini etkin bir şekilde kontrol edemediği durumlarda kişiye özel uygulanan ortezlerdir.Farklı kilit sistemlerine verilen isimler, genelde uzun yürüme cihazımodellerinin ismini belirler.

Karbon Uzun Yürüme Cihazı

Karbon Uzun Yürüme Cihazı​; Çok daha hafif, dayanıklı ve konforlu tasarıma ve bu tasarım itibari ile dizlik gerektirmeyen ön destekli yapıya sahiptirlerUzun Yürüme Cihazları daha geniş destek yüzeyi ile bacağa binen ağırlığın dağıtılması sağlar. Uzun yürüme ortezi kolay giyilip kolayca çıkarılır. Uzun yürüme cihazı modelleri kişiye özeldir ve prova gerektirir.

Karbon Uzun Yürüme Cihazı Fiyatı

Karbon uzun yürüme cihazı fiyatıkişiden kişiye göre değişmektedir.

Karbon Uzun Yürüme Cihazı Özellikleri

•Çok daha hafif, dayanıklı ve konforlu dizayn

•Kolay giyilip-çıkarabilme

•Daha geniz destek yuzeyi sayesinde bacağa binen ağırlığın dağıtılması

•Tasarımı itibariyle dizlik gerektirmeyen ön destekli yapısı

Unilateral Uzun Yürüme Cihazı

Unilateral uzun yürüme cihazı hastanın diz ve ayak bilek eklemini etkin bir şekilde kontrol edemediği durumlarda kişiye özel uygulanan ortezlerdir. Farklı kilit sistemlerine verilen isimler, genelde uzun yürüme cihazı modellerinin ismini belirler.

 Emag Active Uzun Yürüme Cihazı

Emag active Ottobock tarafından geliştirilmiş en yeni uzun yürüme ortezi, karbon uzun yürüme cihazı dizaynıdır. Yürüyüşün ihtiyaç duyulan anlarında diz eklemini kilitlemesi başlıca farklılığıdır. Biomekaniksel olarak diz eklemimizi, yürüyüşün yere ağırlık aktarıldığı anlarında kilitleriz.E-MAG, Ottobock tarafından geliştirilen Dünyanın ilk elektronik emag uzun yürüme cihazı kontrollü cihaz eklemlerinden biridir.E-MAG, elektronik olarak kontrol edilen kilit mekanızası sayesinde birçok cihaz kullanıcısının yaşamış olduğu güvensizlikleri ortadan kaldırır.

C-Brace Uzun Yürüme Cihazı

Cbrace uzun yürüme cihazı, günlük hareketlere ve durumlara gerçek zamanlı olarak yanıt veren mikroişlemci kontrollü bacak ortezidir. Bu, kullanıcının günlük yaşamlarında güvenlik, istikrar ve güven sağlamaya yardımcı olur.

•Cbrace uzun yürüme cihazı, bacaklarında felç olan kişilerin engebeli arazide yürümesini, yokuş inip çıkmasını, yokuşları inip çıkmasını ve merdivenleri adım adım çıkmasını sağlar.C-Brace uzun yürüme cihazı fiyatı hastadan hastaya göre değişiklik gösterebilir.

Cbrace uzun yürüme cihazı kullanıcıları, hayatı tamamen yeni bir şekilde deneyimlerken, aileleri ve arkadaşlarıyla aktivitelerin tadını çıkarabilirler. Alt ekstremitelerde nörolojik belirtileri olan kişiler C-Brace‘ten yararlanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir