Rulman Çeşitleri
Bilyalı rulman, millerde ve diğer vidalı tahrik türlerinde kullanılır. Metal veya plastik yuvalar içinde dönen bir aks üzerine monte edilmiş toplardan oluşurlar. Çelik, paslanmaz çelik, silisyum nitrür seramik veya tungsten karbürden yapılabilirler. Bilyalar dayanıklıdır ve her iki yönde yüksek radyal yüklere ve eksenel yüklere dayanabilir. Bazı bilyalı rulmanlar ayrıca yağlayıcının sızmasını önlemek için contalar içerir.
Makaralı rulman, yükü desteklemek için bilyalar yerine makaralar kullanmaları dışında bilyeli rulmanlara benzer. Makaralı rulmanlar, bilyeli rulmanlardan daha yüksek yükleri kaldırabildikleri ve genellikle diğer rulman düzenlemelerinden daha ucuz oldukları için birçok uygulamada kullanılmaktadır.
Yağ Keçesi Kullanım Amacı
Yağ keçesi bir aracın motorunda yağ sızıntısını önlemek için kullanılan bir parçadır. Krank keçesi olarak adlandırılan bu parça krank mili ile otomobilin silindir bloğu arasına yerleştirilmiştir. Bu parçanın kullanım amacı, yeterli miktarda yağ gerektiren dahili parçaların uygun şekilde yağlanmasını sağlamaktır. Yağ keçesi, kauçuk, silikon, mantar ve metal gibi çeşitli malzemeler kullanılarak yapılır. Yağ keçesi fiyatları ve çeşitleri ile ilgili bilgi almak için https://www.ysnotomotiv.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Kayış Çeşitleri
Araçların motor sisteminde kullanılan iki çeşit kayış sistemi kullanılmaktadır. Kayış çeşitleri hakkında bilgi alarak aracınızın kayış sistemlerini kontrol ettirebilirsiniz. Triger kayışı, eksantrik milini krank miline bağlayan lastik bir kayıştır. Bu kayış koptuğunda, aracınızın sorunsuz çalışmasını sağlayan tüm valfleri ve zamanlama sistemlerini kontrol ettiği için aracınızın motorunda ciddi hasara neden olabilir. Triger kayışınızı zamanında değiştirmezseniz, tüm motorunuzu değiştirmek zorunda kalma riskiniz vardır.
V kayışı, motorun farklı parçalarını birbirine bağlayan, her iki yanında dişleri U şeklinde bir lastik kayıştır. Genellikle bir kasnaktan, motor bloğunun veya şanzıman kasasının her iki tarafındaki ilgili kasnaklara düzgün bir şekilde takıldığında iki V kayışının içlerine yan yana oturabilmesi için içine iki oluk açılmış başka bir kasnağa geçmektedir.
Kasnak Kullanımı
Kasnak, gücü bir noktadan diğerine iletmek için kullanılan basit bir makinedir. Bir şaft ve aks ile güç kaynağına bağlanan yivli jantlı bir tekerlekten oluşur. Kasnak modelleri farklı işlevleri yerine getirmek üzere üretilmektedir. Kasnak kullanılması ile araç çok daha rahat hareket edecektir. Motordan çıkan güç tüm araca ulaşmaktadır.