Ekonomi

Çiftçilere verimi artıracak altın tavsiyeler

ESKİŞEHİR (İGFA) – Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülebilir ve verimli bir tarım yapılması amacıyla düzenlenen eğitim çalışmaları aralıksız sürüyor.

Bu kapsamda Eskişehir’de faaliyet gösteren çiftçilere ve tarımsal üretime ilgi duyan vatandaşlara, zirai eğitimler verilerek eksik olduklarını düşündükleri ya da merak ettikleri alanlarda kendilerini geliştirmelerini amaçlayan, “Çiftçi ve Kentli Üreticilere Eğitim” protokolü ile eğitimler verilmeye devam ediliyor.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi işbirliğiyle düzenlenen “Aşılama ve Budama Teknikleri” eğitimi, Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da Ziraat Mühendisi İsmail Dağtekin’in sunumu ile gerçekleştirdi.

Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Levent Özbunar’ın da katıldığı eğitimin açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Sibel Benek yaparken katılımcılara gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti. Ziraat Mühendisi İsmail Dağtekin ise sunumunda modern anlamda yetiştiriciliğin, kaliteli ve yüksek verimin gereklerinden birinin kurallara uygun budama olduğunu belirtti.

Dağtekin, budamanın bir sanat olduğuna işaret ederek yanlış ve hatalı budama sebebiyle ağaçtan alınacak verimin düşebileceğini ifade etti. Dağtekin, budama tekniklerini gösterirken, eğitime getirilen dallarla uygulamalı olarak anlatım gerçekleştirdi. Dağtekin ayrıca meyvelerin tohumdan yetiştirilmesinin yanı sıra çelikleme ve aşılama yöntemleriyle çoğaltılabildiğini vurguladı.

Etkinlik karşılıklı soru cevap bölümü ile tamamlandı. Eğitimlerden çok faydalandıklarını ifade eden katılımcılar etkinlik nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir