Genel

Hayatları Riske Atmamak İçin İş Güvenliği

 Çalışma hayatında öncelikli olarak yapılması gerekli olan işlem iş güvenliğinin sağlanmasıdır. Çalışma yaşamının bir kenara konularak değerlendirilmesi gereken husus insan hayatı olarak karşımıza çıkar. Bu güvenliğin sağlanmasında da iş güvenlik malzemeleri önemli bir yere sahiptir.

 İş Güvenlik Ekipmanları

 Çalışma alanları farklılık gösterdikçe güvenlik ekipmanları da çeşitleniyor. Bu çeşitlilikte birçok farklı güvenlik ekipmanı kullanılıyor.

 Bunlar;

 -Yüz koruyucular.

 -Trafik malzemeleri.

 –Yüksekte çalışma ekipmanları.

 -Baretler.

 Örnek ürünler küçük gibi görünse de hayat kurtarıcı olabiliyor. İş güvenliği bağlamında insanların akıllarına yüksekte çalışma uygulamaları olan inşaat gelse de uygulamada çeşitli kategori ve ekipmanlar bulunuyor.

 İş Güvenlik Belgeleri

 İşverenin sorumlulukları arasında bazı belgelere de sahip olma şartı aranıyor. Yaşam hattı belgesine sahip olmak ve bu belgeye ait bilgileri uygulama eğitimleri ile çalışanlara bildirmek gerekiyor.

 İş güvenliği konusunda alınan önlemler ve kullanılan düşüş durdurucu ekipmanların iş kazaları oranlarını % 90 oranında engellediği araştırma sonucu verilen bilgiler olarak karşımıza çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir