Gündem

Vedat İnce Kimdir?

Vedat İnce 10.03.1985 tarihinde Kocaeli ilinin Körfez ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babası işçi emeklisi Kıyasettin İnce,annesi ev hanımı Ayten İnce’dir. Vedat İnce’nin 5 kardeşi vardır.

 Vedat İnce eğitimine 1992’te Kocaeli’de Çelik Sanayi İlköğretim Okulu’nda başlamıştır. 1. sınıftan itibaren ilgi duyduğu alana yönlenerek tiyatro eğitimi almaya başlamıştır. İlkokul yıllarına  3.4.5. ve 6. Sınıflarda İstanbul Halkalı Özel Güneş Kolejinde devam etmiştir. İnce, o zamanlarda da sanata olan yatkınlığından hiç vazgeçmemiştir.

Lise eğitimini Yarımca Süper Lise’sinde tamamlamıştır.3 sene boyunca bölümünü üstün başarıyla tamamlamıştır. Lise eğitiminde tiyatro ekipleri kurarak birçok oyun düzenlemiştir.Okul döneminde genel olarak kültürel ve sanatsal derslere ağırlık vermiştir. Her eğitim döneminde öğretmenlerinin en sevdiği öğrencilerden biri olmuştur. 2003-2004 eğitimini başarıyla tamamlamıştır.

Ögretmenlerinin hafızasında her zaman vatanını milletini seven,ileriyi gören ve farklı bakış açısına sahip biri olarak unutulmayacak iz bırakmıştır.

Eğitimi tamamladıktan sora istanbula yerleşmiştir. Sinema ve medya alanında çalışmalarına başlamıştır Eş zamanlı olarak Anadolu Üniversitesi Radyo televizyon bölümünü okumuştur.İstanbul’da Özel Sinema Akademisi’ni bitirmiştir. İstanbul’da birçok filmin kamera arkasında Reji koordinasyon ,Görüntü yönetmenliği asistanlığı,Yönetmen asistanlığı, Yardımcı yönetmen

Gibi alanlarda kademeli olarak başarı göstererek yükselmiştir.Sinema camiası içerisinde kendi hayallerini gerçekleştirmek ve daha ilkokul yıllarında hayalini kurduğu ve gerçeklestirmek istediği projeyi hayata geçirmeye karar vererek Kocaeli İzmit’e temelli dönüş yapmıştır.

Kendi şehrine olan sevgisini hayallerine dökerek çıktığı yolda memleketinin ilk filmini çekmek için harekete geçen İnce, 2012 yılında bu hayalini gerçekleştirerek Nicomedia isimli filmin yönetmenliğini yapmıştır. Filmden sonra  filmin başarısı kısa sürede yayıldı. Çok talep gören projede Vedat İnce’den çok ünlü televizyon kanalları öportaj almak için akın akın İzmit’e geldiler. 2012 yılında birçok Televizyon kanalında,radyolarda filmle alakalı röportajlar yapmıştır.

İnce,Kocaeli’de 2013 yılında oyunculuk atölyesini kurmuş ve birçok öğrenciye oyunculuk derslerinde üstün eğitmenlerle birlikte hizmet vermeye başladı. Oyunculuk atölyesi 2015 yılına kadar devam ederken İnce’nin hayatında parlak dönemler başlamıştır. 2014 yılında Kral Tv, Dream Türk, Power Türk gibi kliplerin en denetimden geçtiği zamanlarda harika klip projelerine imza atarak birçok ünlü ismin klip yönetmenliğini yapmıştır.

2015 yılında evlenmiştir,1 kız 1 erkek 2 çocuk babasıdır.

2015 yılında Körfez’de şubeli İnceoğulları pastanelerini kurmuştur, ticaret ayağını hala devam ettirmektedir.

O yıllar arasında, “Nefesini Tut, Son Kale İstanbul, Ben Mucizeyim” isimli filmlere imzasını atmıştır.

2015-2017 tarihlerinde herkesin izlediği çok bilinen televizyondaki ünlü birkaç projenin senaryosunu yazmıştır.

2017 yılında Acun Ilıcalı ve O ses Türkiye jürisinin de içinde bulunduğu “Benim Adım Osssman” filminin çekimlerine başlamış ve 2018 yılında filmi vizyona girmiştir.

İnce ; sanatsal faaliyetlerine sadece sinema çekmek alanında değil verimli olmak adına da devam ederek birçok lise üniversite ve belediye ile işbirliği içerisinde olarak sinema ve medyanın topluma faydaları nı anlatan söyleşiler düzenlemiştir.

2020 yılında birçok ünlünün oynadığı ve büyük ilgi gören Ali Kemal Geliyii isimli filmi çekmitir.

2021 yılında ki Dayım isimli sinema filminin senaryosu kendisine aittir.

Günümüzde ise Kocaeli’de çekilecek ve televizyonda yayınlanacak “Roller Değişirse” dizisi için kollarını sıvamıştır.

Sanatı sanat için yapan, her koşulda insan odaklı düşünen,hayalleri sınırsız olan kendine sınır koymayan yönetmen yaptığı ve yapacağı projelerle sektörde adından başarıyla söz ettirmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir