Sponsorlu Bağlantılar

Neden Su Arıtma Cihazı?

Neden Su Arıtma Cihazı?

 

Özellikle içme suyunuzu arıtmak istemeniz için birçok neden vardır. Temiz su, her insan için gereklidir ve su arıtma cihazı kullanarak evinizdeki veya iş yerinizdeki suyun her zaman güvenli, sürdürülebilir ve hoş olmayan tat ve kokulardan arınmış olmasını sağlayabilirsiniz. Temiz içme suyuna erişim, temel bir insan hakkı olsa da giderek içme suyu kaynaklarının eksikliği nedeniyle zorluklarla karşı karşıya kalır. Su arıtma cihazlarının kurulumu, bakımı, onarımı ve filtre değişimi gibi hizmetleri su arıtma servisi verir.

 

Temiz ve güvenli suya erişimi sağlama zorluğu çekmek demek, içme suyu konusunda sağlık sorunları, kirletici maddeler, tat, çevre sorunları ve koku gibi sorunlarla karşı karşıya kalmak demektir. İyi haber şu ki su arıtma cihazı, bu zorlukların üstesinden gelmenize ve musluktan temiz içme suyu sağlamanıza yardımcı olur.

 

Su Arıtma Cihazı Türleri

 

Suyun içinde bulunan zararlı maddeleri, kirleticileri ve yabancı maddeleri temizlemek amacıyla su arıtma cihazı; evlerde, iş yerlerinde ve endüstriyel tesislerde temiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak için yaygın olarak kullanılmaktadır. Su arıtma cihazlarının çalışma prensipleri ve türleri farklılık gösterebilmektedir. Hangi su arıtma türünü seçerseniz seçin su arıtma cihazları, temiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak için önemli bir yatırım olup sağlık ve yaşam kalitesini artırmada önemli bir rol oynar.

 

Seçim yaparken ihtiyaçlarınızı ve suyunuzun kalitesini göz önünde bulundurarak doğru ve en iyi su arıtma cihazı seçmek önemlidir. Bakteri ve virüs içeren suların içilmesi ciddi sağlık sorunlarına ve ishal, kolera, dizanteri gibi hastalıklara yol açabilmektedir. Su arıtma cihaz tavsiye istendiğinde, önerilen su arıtma markaları sayesinde, içme suyunuzun ne kadar yüksek düzeyde kirletici madde içermesinden rahatsızlık duyacağınız konusunda kendi tercihinize sahip olabilirsiniz.

 

Özel su arıtma, kendi sınırlarınızı belirlemenize olanak tanır. Ayrıca, dünya çapında yıllık şişelenmiş su tüketimi milyonlarla ifade edilebilir. Genel olarak şişelenmiş su, taşınabilir olduğu için uygun kabul edilir. Ancak bu kolaylık, sorunları ve yüksek çevresel maliyeti de beraberinde getirir. Plastik üretimi, enerji ve ulaşımın yanı sıra ekstra su kullanımından kaynaklanan kirlilik gibi maliyetler, şişelenmiş suyu içme suyu olarak sürdürülemez bir seçim haline getirmektedir.

 

Musluk suyu içmek sadece ucuz değil aynı zamanda çevre dostudur. Avrupa Komisyonu’na göre daha kaliteli suya erişim, şişelenmiş su tüketimini %17 oranında azaltabilir. Tüketiciler, evlerine su arıtma sistemi kurarak çevre dostu bir şekilde temiz içme suyuna doğrudan evlerinden erişebilir. Su arıtma cihazı türleri şu şekildedir:

 

  • Suyun içindeki klor, organik maddeler ve bazı kimyasalları adsorpsiyon yoluyla temizleyen, genellikle ev içi kullanımda, musluk ve tezgah üstü su arıtma sistemlerinde yaygın olan aktif karbon filtreler
  • Suyu yarı geçirgen bir membran aracılığıyla filtreleyerek suyun içindeki çözünmüş tuzları, mineralleri ve kirleticileri uzaklaştıran, hem evsel hem de endüstride yaygın olarak kullanılan, genellikle yüksek saflıkta su üretimi için tercih edilen ters ozmoz (Reverse Osmosis) sistemleri
  • UV ışınları sayesinde suyun içindeki bakterileri, virüsleri ve diğer mikroorganizmaları öldürerek suyu dezenfekte eden, genellikle diğer arıtma sistemleriyle birlikte kullanılarak suyun mikroorganizmalardan arındırılmasını sağlayan ultraviyole (UV) su arıtma sistemleri
  • Suyu yüksek basınç altında mikroskopik membranlardan geçirerek bakteri, virüs ve makromolekülleri uzaklaştıran, hem evsel hem de endüstride kullanılabilen ultrafiltrasyon (UF) sistemleri